2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον Γιώργο Θεοχάρη στο σχολείο μας

poiisi-theocharis

Το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας καλωσόρισε την άνοιξη και τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  καθώς και την Ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων φιλοξενώντας στην βιβλιοθήκη του τον ποιητή Γιώργο Θεοχάρη.

Εκτός από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας την εκδήλωση παρακολούθησε και ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτικών.

Ο Δ/ντής του σχολείου Βυθούλκας Διονύσιος,φιλόλογος,παρουσίασε με συντομία τη ζωή και το έργο του ποιητή,δίνοντας έμφαση στους κύριους άξονες του έργου του:τη μνήμη,τον χρόνο,τον έρωτα και την πολιτική.

Τρεις μαθήτριες του σχολείου απάγγειλαν θεατρικά το ποίημά του ¨Υπέρ των ποιητών" προκαλώντας τη συγκίνηση του ποιητή και όλων των παρισταμένων.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξει μια δίωρη συζήτηση με θέματα για την τέχνη του λόγου-και ειδικά την ποίηση-,την διδασκαλία της στο σχολείο,το εκπαιδευτικό σύστημα,την ιστορία(ο ποιητής είναι ο συγγραφέας του βραβευθέντος με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας βιβλίου για τη σφαγή του Διστόμου στις 10/6/1944),τον έρωτα,την πολιτική,τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή των νέων,και τη βιογραφία του ποιητή.Στη διάρκειά της απαγγέλθηκαν ποιήματα από τον ίδιο και από τους μαθητές ανάλογα με τα ερεθίσματα που προέκυπταν.

Στο τέλος οι μαθητές/τριες πρόσφεραν ένα αναμνηστικό δώρο στον καλεσμένο μας κι εκείνος ως αντιχάρισμα πρόσφερε τεύχη του λογοτεχνικού περιοδικού "Εμβόλιμον"που ο ίδιος διευθύνει καθώς και ένα αδημοσίευτο ποίημά του με τίτλο "Τα παιδιά".

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που μας έκανε όλους πνευματικά και ηθικά πλουσιότερους και ανιχνεύσαμε γιατί "η ποίηση είναι μελαγχολία σε φθόγγους" και ότι πρέπει" να αγαπάτε τους ποιητές......κάθε φορά που τους πληγώνετε υφίστανται μικρά εγκάρδια ραγίσματα συχνά μη επισκευάσιμα"

 

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στο σχολείο μας

aek

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 Την Παρασκευή 7/4/2017 και ώρα 12.00-1.00μ.μ. αντιπροσωπεία των παικτών της ομάδας μπάσκετ της Α.Ε.Κ. θα επισκεφθεί το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας  ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση του σχολείου.

 Οι παίκτες θα φιλοξενηθούν στο Χημείο όπου θα συνομιλήσουν με τους μαθητές μας για τα μυστικά του αθλήματος του μπάσκετ,τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και θα  φωτογραφηθούν μαζί τους.

  Στη συνέχεια θα μεταβούν στο κλειστό γυμναστήριο "Μαριαλένα Κορδαλή" όπου θα παρακολουθήσουν τους μαθητές να αγωνίζονται και θα τους μεταφέρουν τη δική  τους επαγγελματική εμπειρία.

 Υπενθυμίζουμε ότι στις 4-4-1968 η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ.κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε ελληνική ομάδα σε ομαδικό άθλημα αγωνιζόμενη στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά σε 80.000 χιλιάδες θεατές νικώντας στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη Σλάβια Πράγας με 89-82.

 

 

Ο Διευθυντής
Διονύσης Βυθούλκας
 

"Νοιάζομαι και Δρω" για τα χωριά SOS από το σχολείο μας

Noiazomai

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

το σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" στο οποίο συμμετέχει με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης συγκεντρώνει είδη ένδυσης,υπόδησης και παιχνίδια ελαφρώς μεταχειρισμένα και διατηρημένα σε καλή κατάσταση (για αγόρια και κορίτσια,ηλικίας βρεφικής έως και εφηβικής,για όλες τις εποχές) καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας( όσπρια,μακαρόνια,ρύζι,γάλατα εβαπορέ,παιδικά γάλατα,βρεφικές πάνες κ.α.) για να τα προσφέρει στα χωριά SOS(δομή Κυψέλης) με επιτόπια επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν μαθητές και καθηγητές την Πέμπτη 23/3/2017. 

Αναμένουμε την ευγενική σας ανταπόκριση στο κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης των μαθητών μας,όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες δράσεις στο παρελθόν,μέχρι την Παρασκευή 17/3/2017 και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Ο Διευθυντής
Διονύσης Βυθούλκας
 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας - Ψηφοφορία

Διαγωνισμός Μηνύματος & Φωτογραφίας

Η ομάδα των μεσολαβητών του 2ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει για την συμμετοχή τους όλους όσοι συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα "Σχολική Ζωή".

Περισσότερα...
 

''Νοιάζομαι και Δρω"

Noiazomai

Το σχολείο μας έχοντας μακρά παράδοση και πλούσια ιστορία στην εφαρμογή καινοτόμων και με ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα προγραμμάτων εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα ''Νοιάζομαι και Δρω" το οποίο συνδιοργανώνουν τα ιδρύματα Λαμπράκη,Νιάρχου και Λασκαρίδη με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού,της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας.

Περισσότερα...
 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

1η Ομάδα Φωτογραφιών
 
2η Ομάδα Φωτογραφιών
 
3η Ομάδα Φωτογραφιών
 
4η Ομάδα Φωτογραφιών
 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση