2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ημερίδα Παρουσίασης Πιλοτικών Πρακτικών για τους ΡΟΜΑ

ErasmusΤη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα του έργου Erasmus+ "Working together for Roma Inclusive Education" από το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας και την Bolt Διεθνή Συμβουλευτική.

Η ημερίδα είχε ως στόχο την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και αποτελεσμάτων του έργου με έμφαση στην πιλοτική εφαρμογή πρακτικών, εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της ένταξης των Ρομά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής. 

Στα πλαίσια αυτά, εκτός των άλλων, έγινε από τις υπεύθυνες του έργου κ.κ. Ποτηροπούλου Μαρία και Κολοκούρη Βασιλική εκ μέρους του σχολείου μας, παρουσίαση με τίτλο Erasmus+ pilot project "Working together for Roma Inclusive Education"

Τα αποτελέσματα του έργου συντάχθηκαν και παρουσιάζονται στα δελτία ενημέρωσης Newsletter#5Newsletter#6Newsletter#7, από τους συνδέσμους των οποίων μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά.

 

O OHE στο σχολείο μας!

un4u 250x188

Στις 23/10/2017, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του ΟΗΕ , το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει τον κ. Δημήτρη Φατούρο, εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στα πλαίσια του παγκοσμίου προγράμματος του ΟΗΕ «UnitedNationsWorksForYou (UN4U)».  Το UN4U είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προβολή  της ιστορίας, του έργου και των δράσεων του ΟΗΕ στα σχολεία. Ο κ. Φατούρος, υπεύθυνος του Γραφείου πληροφόρησης για την Ελλάδα (UNRIC), παρουσίασε στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας,  τον ΟΗΕ και το έργο του, τον ρόλο της Ελλάδας στον Οργανισμό, αλλά κυρίως για το πώς ο ΟΗΕ επηρεάζει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 


(Δείτε το φωτογραφικό υλικό...)

 

Πενταμελή Συμβούλια 2017-2018

5Board

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Μαθητικής Κοινότητας του σχολείου είναι το Πενταμελές Συμβούλιο Τάξης. 

Το 5μελές Συμβούλιο Τάξης εκλέγεται στις αρχές κάθε εκπαιδευτικού έτους, σε συνέλευση του τμήματος με μυστική καθολική ψηφοφορία κατά την οποία δικαίωμα για υποβολή ή πρόταση υποψηφιότητας έχουν όλοι οι μαθητές

Αρμοδιότητατου Πενταμελούς Συμβουλίου είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των μαθητών στο επίπεδο τμήματος. Ο τρόπος εκλογής μελών του και η λειτουργία του ορίζονται από τον Κ.Λ.Μ.Κ./86 (άρθρα 13-23).
 
Περισσότερα...
 

Δεκαπενταμελές Συμβούλιο 2017-2018

15Board

Στην πρώτη γενική συνέλευση κάθε σχολικής χρονιάς που συνέρχεται μετά από την εκλογή των συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων, εκλέγεται 15μελές συντονιστικό όργανο για κάθε σχολείο: το μαθητικό συμβούλιο του σχολείου.
Οι αρμοδιότητες του μαθητικού συμβουλίου κάθε σχολείου είναι:
α) Ο συντονισμός της λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων του σχολείου.
β) Η εκπροσώπηση των μαθητών του σχολείου στη συνεργασία τους με τους άλλους φορείς (τις μαθητικές κοινότητες άλλων σχολείων, το σύλλογο των καθηγητών και τη διεύθυνση, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του σχολείου τους, την τοπική αυτοδιοίκηση).
γ) Η προώθηση των αποφάσεων των μαθητών στα θέματα που τους απασχολούν.
Περισσότερα...
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση